29 decembrie 2010

Muschi alb cu mirodenii

Ingrediente:

1 bucata de muschi de porc
500 ml lapte
2 fire de praz
1 cana cu vin
2 linguri cu pasta de tomate
2 mere
500 g cartofi
cateva ciuperci
cateva frunze de salvie
1-2 crengute de cimbrisor
ulei
sare
piper

Cum se prepara:

Spala bine bucata de carne,asaz-o in lapte si las-o la rece minim 30 de minute.Intre timp,incinge putin ulei si caleste prazul taiat rondele.Adauga ciupercile taiate  feliute,condimentate si lasa-le sa se inabuse bine.Cresteaza carnea pe jumatate,in asa fel incat sa obtii o bucata mai maricica si presara sare.Intinde umplutura si ruleaza usor.din loc in loc,pune frunze de salvie si leaga cu sfoara alimentara.Asaza rulada intr-un vas uns cu ulei si pune pe ea pasta de tomate subtiata cu putin ulei.Adauga felii de cartof si mar,crengute de cimbrisor.Acopera cu folie de aluminiu si lasa la cuptor sa se patrunda bine.Dupa circa o ora,indeparteaza folia si stropeste din cand in cand friptura cu putin vin.Lasa cateva minute ca sa capete o crusta crocanta.

Pofta buna !

20 decembrie 2010

Piept de pui umplut cu brococoli

Ingrediente:

150 g broccoli(fara culoare)
4 piepti de pui
4 felii muschi afumat
4 felii cascaval
sare
faina
ou
pesmet
ulei pentru prajit

Cum se prepara:

Se spala broccoli si se fierbe timp de 2 minute in apa cu sare.Se clateste sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga bine.Se spala pieptul de pui si se intinde,taind bucata de carne pe lung.Se bate fiecare bucata de carne cu ciocanul de snitele (mai ales marginile).Se sareaza fiecare bucata de piept si se asaza peste ea o felie de muschi,una de cascaval si bucati de broccoli.Se ruleaza bucatile de carne,se trec prin faina,ou batut cu un praf de sare si prin pesmet.Se prajesc in ulei incins pe toate partile si se scot pe prosoape absorbante.Se servesc cu piure de cartofi.

Pofta buna !

Medalion din muschi de porc cu orez

Ingrediente:

1 muschi de porc
sare
piper
alte condimente,dupa gust
2 linguri ulei

Cum se prepara:

Se spala si se taie muschiuletu de porc in felii groase,cam de 2 degete.Se prepara cu sare,piper si alte condimente,dupa gust,si se lasa sa stea asa cam 10 minute.Apoi,feliile se pun intr-o tigae foarte incinsa,cu putin ulei.Se lasa la prajit pana prind o culoare galbuie,dar trebuie sa ramana fragede si se intorc pe partea cealalta.Cand sunt gata,se scurg de ulei si se asaza pe un platou.Se serveste imediat,cu garnitura de orez,cu unt si un sos care va vine la indemana pe loc.

Pofta buna !

Mousse de ciocolata

Ingrediente:

200 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml smantana dulce
2 oua
2 lingurite cu zahar pudra
2 pliculete cu zahar vanilat
bomboane de ciocolata decorative
sare

Cum se prepara:

Infierbanta putin smantana,dupa care adauga ciocolata rupta in bucati.Dupa ce s-a topit,incorporeaza untul.Adauga galbenusurile si,dupa ce s-a racit complet intreaga compozitie,pune albusurile batute spuma cu un praf de sare,zaharul pudra si zaharul vanilat.Lasa la rece cel putin doua ore.Repartizeaza compozitia in farfurioare si presara deasupra si pe lateral bomboane de ciocolata.Decoreaza cu restul de crema ramasa  si fructe confiate.

Pofta buna !

Bezele cu migdale si ciocolata

Ingrediente:

250 g fulgi de migdale
300 g zahar
4 albusuri
1 plic zahar vaniliat
200 g ciocolata amaruie

Cum se prepara:

Intr-o tigaie de teflon se caramelizeaza migdalele in 50 g zahar.Se scot si se lasa sa se racoreasca.Se bat albusurile cu 250 g zahar si zaharul vanilat.Se incinge cuptorul la 140 grade.Se toaca 125 g ciocolata si se  inglobeaza in compozitia de albusuri,impreuna cu migdalele.Cu doua lingurite se iau portii de bezea si se asaza pe tavi tapetate cu hartie de copt;se coc 30 min.Se scot si se lasa sa se raceasca.

Pofta buna !

Briose cu mirodenii

Ingrediente:

75 g miere
50 g zahar brun
35 g unt
1 lingura lapte
175 g faina
50 g nuci de Cajou macinate
75 g nuci macinate
1 lingurita praf de copt
2 lingurite de cacao
1 varf de cutit cardamom
2 lingurite scortisoara
nucsoara macinata,enibahar macinat
si anason macinat
1 ou

Cum se prepara:

Se incalzeste mierea cu zaharul,unt si lapte  pana se dizolva zaharul.Se lasa sa se racoreasca.Se amesteca faina cu nuci macinate,praf de copt,cacao si mirodenii;se inglobeaza compozitia de miere si oul.Se incinge cuptorul la 175 grade.Se asaza compozitia in adanciturile uneri forme de briose,tapetate cu suporturi de hartie.Se coc briosele cc 20-25 minute.

Pofta buna !

18 decembrie 2010

Fursecuri crocante

Ingrediente:

400 g migdale sau alune prajite
350 g zahar
5 albusuri
1 praf de scortisoara
2 linguri stafide
1 lingura rom

Cum se prepara:

Bati albusurile spuma tare,incorporezi zaharul,adaugi migdalele zdrobite,stafidele stropite cu rom si scortisoara.Din compozitia obtinuta,modelezi bilute,pe care le asezi pe o tava tapetata cu folie speciala pentru copt.Le introduci in cuptorul preincalzit pentru circa 30 de minute.Sunt mult mai bune dupa doua zile de la preparare.

Pofta buna !

Braduti de ciocolata

Ingrediente:

120 g ciocolata de menaj
125 g unt
225 g zahar
125 g faina
10 g drojdie uscata
2 oua

Pentru decor:

100 g migdale
50 g zahar pudra

Cum se prepara:

Topesti ciocolata de menaj si untul in bain-marie,le dai deoparte de pe foc si adaugi zaharul,ouale si faina cernuta cu drojdia.Amesteci totul foarte bine,pana se obtine o compozitie cremoasa.Torni compozitia in forme de braduti,decorezi cu sferturi de samburi de migdale si-i asezi intr-o tava tapetata cu folie speciala pentru copt.O introduci in cuptorul preincalzit pentru circa 25 de minute.Scoti bradutii din forme cand s-au racit complet si-i pudrezi cu zahar.

Pofta buna !

Prajitura cu mac

Ingrediente:

1 cana mac
1 cana lapte
2 cani faina
2 cani zahar pudra
4 oua
270 g margarina
1 varf de cutit de bicarbonat

Pentru glazura:

200 g zahar
7 linguri lapte
100 g  unt
2 linguri cacao
50 g alune
bombonele decorative

Cum se prepara:

Amesteci laptele cu macul si incaltzesti putin,dar nu-l fierbi.Lasi sa se racoreasca.Bati galbenusurile cu 1 l/2 cana de zahar,adaugi laptele,margarina topita,dar rece,si bicarbonatul stins cu putin otet.Adaugi faina,iar la sfarsit incorporezi usor albusurile batute spuma cu restul de zahar,amestecand de jos in sus.Torni compozitia intr-o tava unsa si tapetata si coci ,la foc potrivit,aproximativ 40-50 de  minute.
Pentru glazura,fierbi laptele cu zaharul.Cand s-a topit,adaugi cacaua si lasi sa mai dea 2-3 clocote.Lasi sa se raceasca si adaugi untul,amestecand continuu,sa se omogenizeze compozitia,si alunele maruntite.Torni glazura peste prajitura si decorezi cu alune si cu bombonele decorative.

Pofta buna !

Mingiute cu cocos

Ingrediente:

100 ml apa
250 g unt
200 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
250 g nuca cocos

Pentru decor:

100 g alune nesarate
150 g nuca de cocos rasa

Cum se prepara:

Pui la bain-marie untul si apa.Cand s-a topit untul,adaugi zaharul pudra si pe cel vanilat,amesteci bine sa se omogenizeze si iei vasul de pe foc.Adaugi laptele praf si nuca de cocos si framanti un "aluat" pe care il pui la rece circa 20 de minute.Imparti aluatul in bucatele mici,pui cate o aluna in fiecare bucata si formezi o "mingiuta",pe care o dai prin razatura de cocos.

Pofta buna !