Taie o portocala in felii.Topeste o lingura cu zahar.Cand incepe sa se caramelizeze,adauga o lingura de unt si feliile de portocale.Lasa-le cateva minute,intorcandu-le de pe o parte pe alta.Dupa ce s-au racorit,scufunda jumatate din fiecare felie in ciocolata topita si trece-le pe toate prin nuci sau alune tocate.
Pofta buna !
23 ianuarie 2011
Prajitura rapida
Ingrediente:
2 portocale
4 biscuiti cu cacao
30 g dulceata de portocale
250 g ricotta
100 ml smantana dulce
50 g zahar pudra
Cum se prepara:
Freaca ricotta cu zaharul pudra.Incorporeaza smantana batuta energic si amesteca usor.Unge fiecare biscuit cu dulceata de portocale.Pune crema ricotta si deasupra decoreaza cu felii de portocala decojita.Lasa la rece minimum o ora.
Pofta buna !
Muschi de porc in sos
Ingrediente:
1,5 kg muschi de porc
1 portocala
2 lingurite cu amidon
1 lingurita cu otet de vin alb
3 linguri cu coniac
1 lingura cu miere
sare
Pentru marinata:
3 linguri cu miere
1 portocala
50 ml ulei
Cum se prepara:
Amesteca mierea cu uleiul si sucul de portocala.Pune carnea condimentata si lasa la rece doua ore.Asaza carnea intr-o forma,stropeste-o cu marinata si las-o la cuptor pana se patrunde suficient.Amesteca pe foc coniacul cu mierea,otetul si amidonul.Lasa sa dea in 1-2 clocote.Serveste feliile de carne cu sos de coniac si portocala.
Pofta buna !
Frigarui exotice
Ingrediente:
250 g creveti nedecorticati
1 portocala
1 pahar cu vin alb
1 lamaie
2 linguri cu unt
Cum se prepara:
Trage crevetii in unt cateva minute,pana isi schimba usor culoarea.Toarna usor vinul,acopera si da-i in cateva clocote.Opreste focul si stropeste cu zeama de lamaie.Infinge crevetii pe bete de frigaruie,alterandu-i cu bucati de portocala.Rumeneste-le putin pe gratar.Serveste-i cu putina ceapa tocata.
Pofta buna !
Orez fructat
Ingrediente:
1 ceasca orez cu bob lung
1 piept de pui
1 portocala
1/2 ardei gras verde
1/2 ardei gras rosu
1 lamaie
1 lingurita cu ghimbir
1 lingurita cu sos de soia
1 lingura cu unt
sare
Cum se prepara:
Pune orezul la fiert in apa cu sare.Separat,taie fasii carnea de pui.Condimenteaz-o cu sare si rumeneste-o in unt topit.La final,adauga ardeii taiati bastonase si 2-3 felii de portocala.Stropeste cu zeama de lamaie amestecata cu restul de portocala,sosul de soia si ghimbir.Lasa sa dea in cateva clocote si amesteca usor cu orezul fiert.
Pofta buna !
Tocanita cu ficat si arpagic
Ingrediente:
2 kg de ficat de porc
1 cana cu lapte
500 g arpagic
1 lingurita cu pasta de ardei
2 foi de dafin
2-3 fire de maghiran
1 cana cu supa de carne sau legume
ulei
sare
Cum se prepara:
Taie ficatul in bucati potrivite si lasa-le in lapte minumum o ora.Scurge ficatul si inabusa-l in putin ulei.Adauga arpagicul curatat si lasat intreg.Dupa cateva minute,stinge cu supa de carne,potriveste gustul de sare si pune foile de dafin.Lasa la cuptor sa scada bine,iar la final,adauga pasta de ardei si aromatizeaza cu maghiran tocat.
Pofta buna !
Tocanita de vitel cu dovleac
Ingrediente:
1 kg carne de vitel
1 felie de dovleac
500 g ciuperci
1 ceapa
1 lingurita cu faina
1 paharel cu vin rosu
1 lingura cu pasta de tomate
1 lingura cu untura
1 crenguta de rozmarin
2-3 cani su supa de carne sau legume
1 lingurita rasa cu chimion
unt
sare
piper
Cum se prepara:
Unge felia de dovleac cu unt si coace-o la cuptor,la foc moderat.
Intre timp,spala bine carnea de vitel,tai-o cubulete,condimenteaz-o si rumeneste-o in untura topita.Adauga ceapa tocata marunt si ciupercile taiate felii.Cand ciupercile s-au patruns bine,presara faina.Dupa un minut,toarna incetul cu incetul vinul si supa de carne.Lasa sa dea in cateva clocote,adauga pasta de tomate,chimionul si un praf de sare si piper.Acopera si lasa sa scada la cuptor.Spre final,pune dovleacul taiat cubulete,potriveste de sare si aromatizeaza cu rozmarin.
Pofta buna !
Tocanita cu salam picant
Ingrediente:
200 g salam uscat picant
1 cana cu fasole boabe
1 cutie cu fasole pastai
1 morcov
2 cepe
1 cescuta de linte
1 ardei gras
2 linguri de pasta tomate
1 crenguta de cimbru
ulei
sare
piper
Cum se prepara:
Pune la fiert in vase separate fasolea si lintea,in apa cu un praf de sare.E bine ca la fasole sa schimbi apa de doua sau de trei ori.Separat,caleste ceapa tocata marunt,adauga fasolea pastai,ardeiul si morcovul taiat marunt si crenguta de cimbru.Stinge cu pasta tomate dizolvata in zeama de lamaie in care a fiert fasolea.Potriveste gustul de sare si piper si lasa pe foc sa dea cateva clocote.Adauga salamul taiat in felii subtiri,fasolea si lintea si mai lasa cateva minute.
Pofta buna !
Tocanita cu afumatura
Ingrediente:
1 ciolan afumat
1 ceapa
1 morcov
1 ardei iute
4 linguri cu pasta de tomate
6 catei de usturoi
1 lingurita cu ghimbir
1 legatura de patrunjel
ulei
sare
piper
Cum se prepara:
Pofta buna !
Sarailie coronita
Ingrediente:
1 pachet foi de placinta
50 g unt
300 g nuca macinata
1 portocala
Pentru sirop:
600 ml apa
400 g zahar
1 pliculet zahar vanilat
zeama de lamaie
coaja de portocala glasata
Cum se prepara:
Taie foile de placinta in patru.Iei cate doua,ungi cu unt topit.Presari strat de nuca deasupra,pui un bat de frigaruie in margine si rulezi.Impingi marginile spre centru,pentru a increti putin foaia.Ungi foaia,pui felii de portocala,apoi sulul de foaie si nuca facut cerc.Procedezi la fel cu restul.Dai la cuptorul incins bine 25-35 de minute,pana se rumenesc.Intre timp,prepari pe foc siropul.Cand sarailiile sunt gata,torni peste ele siropul fierbinte.Cand se racesc le dai la frigider.Servesti cu fistic,coacaze si nuca pisata deasupra.
Pofta buna !
10 ianuarie 2011
File de peste in sos de hribi
Ingrediente:
400 g hribi(manatarci) proaspeti sau congelati
250 ml fond de peste
200 ml smantana
800 g file de peste stiuca,salau
putin suc de lamaie
sare,piper
Cum se prepara:
Pofta buna !
Abonați-vă la:
Postări (Atom)