29 decembrie 2010

Muschi alb cu mirodenii

Ingrediente:

1 bucata de muschi de porc
500 ml lapte
2 fire de praz
1 cana cu vin
2 linguri cu pasta de tomate
2 mere
500 g cartofi
cateva ciuperci
cateva frunze de salvie
1-2 crengute de cimbrisor
ulei
sare
piper

Cum se prepara:

Spala bine bucata de carne,asaz-o in lapte si las-o la rece minim 30 de minute.Intre timp,incinge putin ulei si caleste prazul taiat rondele.Adauga ciupercile taiate  feliute,condimentate si lasa-le sa se inabuse bine.Cresteaza carnea pe jumatate,in asa fel incat sa obtii o bucata mai maricica si presara sare.Intinde umplutura si ruleaza usor.din loc in loc,pune frunze de salvie si leaga cu sfoara alimentara.Asaza rulada intr-un vas uns cu ulei si pune pe ea pasta de tomate subtiata cu putin ulei.Adauga felii de cartof si mar,crengute de cimbrisor.Acopera cu folie de aluminiu si lasa la cuptor sa se patrunda bine.Dupa circa o ora,indeparteaza folia si stropeste din cand in cand friptura cu putin vin.Lasa cateva minute ca sa capete o crusta crocanta.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu