Ingrediente:
1 cana mac
1 cana lapte
2 cani faina
2 cani zahar pudra
4 oua
270 g margarina
1 varf de cutit de bicarbonat
Pentru glazura:
200 g zahar
7 linguri lapte
100 g unt
2 linguri cacao
50 g alune
bombonele decorative
Cum se prepara:
Amesteci laptele cu macul si incaltzesti putin,dar nu-l fierbi.Lasi sa se racoreasca.Bati galbenusurile cu 1 l/2 cana de zahar,adaugi laptele,margarina topita,dar rece,si bicarbonatul stins cu putin otet.Adaugi faina,iar la sfarsit incorporezi usor albusurile batute spuma cu restul de zahar,amestecand de jos in sus.Torni compozitia intr-o tava unsa si tapetata si coci ,la foc potrivit,aproximativ 40-50 de minute.
Pentru glazura,fierbi laptele cu zaharul.Cand s-a topit,adaugi cacaua si lasi sa mai dea 2-3 clocote.Lasi sa se raceasca si adaugi untul,amestecand continuu,sa se omogenizeze compozitia,si alunele maruntite.Torni glazura peste prajitura si decorezi cu alune si cu bombonele decorative.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu