23 ianuarie 2011

Sarailie coronita

Ingrediente:

1 pachet foi de placinta
50 g unt
300 g nuca macinata
1 portocala

Pentru sirop:

600 ml apa
400 g zahar
1 pliculet zahar vanilat
zeama de lamaie
coaja de portocala glasata

Cum se prepara:

Taie foile de placinta in patru.Iei cate doua,ungi cu unt topit.Presari strat de nuca deasupra,pui un bat de frigaruie in margine si rulezi.Impingi marginile spre centru,pentru a increti putin foaia.Ungi foaia,pui felii de portocala,apoi sulul de foaie si nuca facut cerc.Procedezi la fel cu restul.Dai la cuptorul incins bine 25-35 de minute,pana se rumenesc.Intre timp,prepari pe foc siropul.Cand sarailiile sunt gata,torni peste ele siropul fierbinte.Cand se racesc le dai la frigider.Servesti cu fistic,coacaze si nuca pisata deasupra.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu