23 ianuarie 2011

Tocanita de vitel cu dovleac

Ingrediente:

1 kg carne de vitel
1 felie de dovleac
500 g ciuperci
1 ceapa
1 lingurita cu faina
1 paharel cu vin rosu
1 lingura cu pasta de tomate
1 lingura cu untura
1 crenguta de rozmarin
2-3 cani su supa de carne sau legume
1 lingurita rasa cu chimion
unt
sare
piper

Cum se prepara:

Unge felia de dovleac cu unt si coace-o la cuptor,la foc moderat.
Intre timp,spala bine carnea de vitel,tai-o cubulete,condimenteaz-o si rumeneste-o in untura topita.Adauga ceapa tocata marunt si ciupercile taiate felii.Cand ciupercile s-au patruns bine,presara faina.Dupa un minut,toarna incetul cu incetul vinul si supa de carne.Lasa sa dea in cateva clocote,adauga pasta de tomate,chimionul si un praf de sare si piper.Acopera si lasa sa scada la cuptor.Spre final,pune dovleacul taiat cubulete,potriveste de sare si aromatizeaza cu rozmarin.
 
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu