15 octombrie 2010

Chec pufos simplu

Ingrediente:

200 g faina
200 g zahar
125 g unt
125 ml lapte (1/2 cana)
3 galbenusuri
2 plicuri zahar vanilat
1 varf de cutit sare

Cum se prepara:

Se toarna zaharul peste jumatate dintr-un pachet de unt si se freaca spuma, cu mixerul. Se adauga pe rand: galbenusurile, laptele, faina, zaharul vanilat si un praf de sare.
Se unge tava (tavile) de chec cu unt sau margarina sau se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna compozitia de chec.
Se baga tavile in cuptorul incalzit. Se lasa la foc potrivit (200 grade C ) pana cand se coace deasupra. Se incearca infigand o scobitoare - checul e facut daca scobitoarea iese uscata.
Se lasa checul sa se racoreasca in tavi, apoi se scoate pe un fund de lemn. Se poate taia dupa 1 - 2 ore.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu