17 octombrie 2010

Ciorba taraneasca

Ingrediente:

500 g carne de porc
2 morcovi
1 radacina patrunjel
100 g telina
2 cepe
1 ardei gras
2 linguri ulei
5 rosii potrivite
2 cartofi
bors cat este necesar
200 g smantana(optional)
sare
leustean verde sau uscat

Cum se prepara:

Se spala carnea,se taie bucati sau cuburi si se pune la fiert in 3 litri de apa cu sare,se spumeaza si se fierbe circa 40 de minute la foc mic.Se curata zarzavaturile si ceapa,se dau pe razatoarea mare sau se taie dupa dorinta.Se calesc in ulei cateva minute si se adauga in supa.Cand carnea si zarzavaturile sunt fierte,se adauga cartofii taiati cubulete su rosiile decojite,date pe razatoarea mare sau taiate marunt.Se fierbe circa 15 minute,se adauga bors dupa gust,se mai pune apa,ca sa nu fie ciorba prea deasa,si se sareaza dupa gust.Se mai lasa sa dea cateva clocote,se opreste focul si se aromeaza cu leustean verde sau uscat.Se poate servi cu smantana adaugata direct in farfurie.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu