19 octombrie 2010

Zacusca rapida din legume calite

Ingrediente:

2 kg vinete
1/2 kg ceapa
1/2 kg gogosari
2 kg rosii
2 legaturi patrunjel
1 lingura sare
1 lingurita piper
1 lingura zahar
2 foi de dafin
200 ml ulei
1/2 pastila aspirina la fiecare
borcan de 400 g

Cum se prepara:
Cureti vinetele de coaja,le tai cubulete si le oparesti in apa cu sare.Le scoti si le lasi la scurs intr-o strecuratoare,apoi le storci bine si ,daca vrei,le dai prin masina de tocat.Cureti ceapa,o tai felii mari si o calesti putin in ulei.O lasi sa se racoreasca,apoi o dai prin masina de tocat.Cureti gogosarii de cotoare si seminte, ii tai felii,ii calesti cu putin ulei pana se inmoaie,dupa care ii dai tot prin masina de tocat.Tai rosiil bucati mari,le treci prin separator si le faci suc.Amesteci apoi toate legumele,le pui intr-o cratita pe foc,pana dau cateva clocote,apoi adaugi sarea,zaharul si condimente si dai cratita la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.Pui zacusca in borcane de 400g fierbinti.In fiecare borcan presari cate 1/2 pastila de aspirina.Inchizi borcanele,cu capace infiletate sau capsate si le fierbi in baie de aburi cate 1 ora, in 2 zile consecutive.
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu