Ingrediente:
Pentru foi iti trebuie:
30 linguri zahar
30 linguri ulei
30 linguri apa
1 plic praf de copt
1-1,200 kg faina
1 plic praf de copt
300 g marmelada
Pentru crema iti trebuie:
'
2 plicuri praf budinca
de vanilie
1 lingura faina
600 ml apa
15 linguri zahar
1 pachet margarina
Cum se prepara:
Amesteci uleiul cu zaharul,apa,faina si praful de copt si framanti un aluat potrivit, pe care-l imparti in doua.Intinzi o parte intr-o tava mare de aragaz,pui marmelada,apoi aluatul ramas.Dai prajitura la cuptor pentru 35 de minute.In acest timp,pregatesti crema.Amesteci praful de budinca cu 200 ml apa,faina si zaharul.Pui apa ramasa la fiert,iar cand clocoteste adaugi compozitia de mai sus si lasi pe foc pana se ingroasa.O dai deoparte si,dupa 10 minute,adaugi putin cate putin margarina frecata spuma.Intinzi crema peste prajitura si o lasi la rece pentru 2 ore.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu