20 octombrie 2010

Chiftelute in sos de rosii

Ingrediente:

500 g carne tocata de porc
Cum se prepara:

Inmoi painea in apa.Cureti si tai marunt ceapa si usturoiul.Razi fin cascavalul.Tai sunca in fasii,rosiile din conserva in cubulete,iar maslinele in rondele subtiri.Amesteci carnea cu jumatate din cantitatea de ceapa si usturoi,painea bine stoarsa,oul batut,cascavalul ras,sare si piper dupa gust.Cu mana umeda,formezi chiftelute pe care le treci prin faina si le prajesti intr-o tigaie cu 200 ml ulei.In restul de ulei,calesti ceapa si usturoiul ramase,apoi adaugi sunca,rosiile in bulion,jumatate din masline,zaharul,oregano,sare si piper dupa gust.Cand sosul este gata,adaugi chiftelele si presari patrunjelul fin tocat si maslinele ramase,taiate in feliute.

Pofta buna !
200 g ceapa
2 catei de usturoi
100 g cascaval
100 g sunca afumata
1 conserva(400 g)rosii
decojite in bulion
100 g masline verzi fara samburi
1 ou
2 felii de paine
250 ml ulei
1 legatura patrunjel
1/2 lingurita oregano
uscat
1 lingurita zahar
5 linguri faina
piper sare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu