19 octombrie 2010

Zacusca de mere cu ardei capia

Ingrediente:

2,5 kg mere
2 kg ardei capia
1,5 kg ceapa
1 kg rosii
1/2 l ulei
sare
condimente
(foi de dafin,piper boabe)
dupa gust

Cum se prepara:

Coci ardeii capia pe foc viu,ii cureti si ii tai marunt.Dai merele prin razatoarea mare,iar ceapa o tai solzisori.Oparesti rosiile si le pasezi prin sita sau le dai la separator.Intr-o cratita cu peretii grosi(de preferina din fonta)calesti ceapa in ulei pana capata luciu auriu.Adaugi apoi merele,gogosarii taiati marunt si sucul de rosii si lasi sa fiarba zacusca pana scade si se ingroasa.Spre sfarsitul fierberii adaugi condimentele si sare dupa gust.Cand este gata,o pui fierbinte in borcane foarte curate,incalzite la cuptor.Asezi borcanele descoperite pe gratar,in cuptorul aragazului,si le sterilizezi timp de 15 minute,dupa care le fixezi capacele sau le legi cu celofan si le lasi sa se raceasca incet,acoperite bine.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu