21 octombrie 2010

Prajitura cu crema de vanilie si marmelada

Ingrediente:

Pentru foi iti trebuie:                                        Pentru glazura iti trebuie: 
                                   

400 g faina                                                      150 g zahar
1 ou                                                                  3 linguri apa
160 g zahar                                                    2 linguri cacao
50 g unt                                                           100 g unt
2 linguri miere
4 linguri lapte rece
1 lingurita bicarbonat
Pentru crema iti trebuie:

1/4 l lapte
2 linguri faina
200 g unt
200 g zahar pudra
1 esenta de vanilie
300 g marmelada
Cum se prepara:

Pregatesti foile asa:

Freci oul cu zaharul,adaugi untul,mierea si laptele si fierbi compozitia pe foc mic,amestecand continuu,pana se caramelizeaza putin.O dai deoparte,o lasi putin sa se raceasca,apoi adaugi faina si bicarbonatul stins cu otet si framanti aluatul.Il imparti repede in 4 parti si-l lasi sa se raceasca.Intinzi cele 4 parti in 4 foi si o coci pe fiecare pe dosul taii,timp de 7-8 minute.

Pregatesti crema asa:

Amesteci laptele cu faina si fierbi pana se ingroasa.Freci untul spuma cu zaharul pudra,apoi adaugi compozitia de lapte racita,lingura cu lingura.La final,pui esenta de vanilie.Intinzi peste prima foaie 1/ din crema,asezi a doua foaie,pui marmelada,a treia foaie,crema ramasa si ultima foaie.Amesteci zaharul cu apa si cacaua timp de 5 minute pe foc mic,apoi dai deoparte si mai amesteci 15 minute,pana se raceste.Adaugi untul,omogenizezi si intinzi glazura peste prajitura.O lasi 12 ore intr-un loc racoros,(nu la frigider) si a doua zi o tai bucati.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu