18 octombrie 2010

Zacusca de gogonele si morcovi

Ingrediente:

3 kg gogonele verzi
1 kg ceapa
14 ardei grasi rosii
15 gogosari
1 kg morcovi
500 ml ulei
150g mustar
200g sare
1 1/2 pahar zahar
foi de dafin
piper
250 ml otet la 750 ml apa

Cum se prepara:

Cureti si speli toate legumele.Dai morcovii pe razatoarea mare,toci ceapa marunt,iar celelalte legume le tai cuburi.Le amesteci cu sarea si le lasi pana a doua zi,cand le strecori si le pui la fiert cu apa,otetul,zaharul si condimente dupa gust.Fierbi compozitia pana scade,apoi o lasi sa se raceasca.Intre timp,incorporezi treptat uleiul in mustar,ca la maioneza.Amesteci mustarul si uleiul cu legumele racite.Repartizezi zacusca in borcane curate si uscate,pe care le legi cu celofan dublu sau le capsezi si le sterilizezi timp de 1/2 ora.Lasi borcanele sa se raceasca,apoi le depozitezi in camara.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu