21 octombrie 2010

Foi din suc de rosii umplute cu magiun

Ingrediente:

Pentru foi iti trebuie:

900 g faina
10 linguri apa
10 linguri suc de rosii
10 linguri ulei
10 linguri zahar
1 si 1/2 lingurita amoniac
1 lingurita otet

Pentru crema 1 iti trebuie:

1/2 l apa
4 linguri faina
10 linguri zahar
1 pachet margarina
300 g zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat

Pentru crema 2 iti trebuie:

400 g magiun
3 linguri cacao

Cum se prepara:

Pregatesti foile asa:

Amesteci faina cu apa,adaugi pe rand sucul de rosii,uleiul,zaharul si amoniacul stins cu otet si framanti un aluat elastic,pe care il imparti in patru.Intinzi apoi din fiecare parte cate o foaie pe care o coci pe dosul tavii timp de 8-10 minute.

Pregatesti cremele:

Pentru crema 1,adaugi in apa faina si zaharul obisnuit si fierbi compozitia pe foc mic pana se ingroasa.O lasi sa se raceasca si ii adaugi margarina frecata cu zaharul pudra si zaharul vanilat.Dai crema la rece pentru 25 de minute.
Pentru crema 2,amesteci magiunul cu cacaua.Asezi apoi o foaie pe o planseta,intinzi jumatate din crema cu magiun,asezi a doua foaie,intinzi toata crema de vanilie,a treia foaie,crema de magiun ramasa si ultima foaie.Acoperi prajitura cu un stergar curat si o lasi intr-un loc racoros pana a doua zi,cand o tai bucati.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu