19 octombrie 2010

Zacusca de peste cu masline

Ingrediente:

5 kg peste
1 kg ceapa
1 kg morcov
1 l ulei
3-4 foi de dafin
1 lingurita piper boabe
300 g masline fara samburi
500 ml otet
100 g bulion
sare

Cum se prepara:

Cureti pestele de cap,solzi,aripioare si maruntaie,il speli bine si il pui la fiert in otetul amestecat cu apa cat sa il acopere.Intre timp,cureti ceapa si morcovii si le tai bucati mari.Dupa 20 de minute,scurgi pestele si il dai prin masina de tocat,impreuna cu morcovul si ceapa.Le calesti in ulei si stingi cu 250 ml apa calda.Lasi zacusca sa scada la foc mic,timp de 20 de minute,amestecand continuu ca sa nu se prinda de cratita.Adaugi maslinele taiate marunt,boabele de piper,foile de dafin,bulionul dizolvat in putina apa si o mai lasi pe foc sau dai cratita la cuptor pentru 15 minute.Potrivesti de sare la sfarsit,apoi repartizezi zacusca in borcane curate si uscate,pe care le inchizi ermetic si le sterilizezi timp de 20 de minute.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu