19 octombrie 2010

Zacusca din dovlecei

Ingrediente:

2.5 kg rosii
1 kg ceapa
1 kg dovlecei
1 lingura zahar
sare
piper
ulei

Cum se prepara:
Speli dovleceii,ii cureti de coaja daca sunt mai mari,iar daca sunt mai mici si fragezi ii lasi cu tot cu coaja si ii tai cuburi.Oparesti putin rosiile,le cureti de pielita si le tai felii.Cureti ceapa,o tai pestisori si o calesti usor in ulei cu putina apa,fara sa o rumenesti.Adaugi rosiile,lasi sa dea cateva clocote si pui dovlecii taiati cuburi.Potrivesti gustul de sare,zahar si piper si amesteci.Asezi vasul pe o tabla groasa si continui fierberea pana ce uleiul iese deasupra,amestecand mereu sau,mai simplu,pui vasul cu zacusca sa fiarba la cuptor.Cand zacusca este gata,o torni fierbinte in borcane sterilizate si incalzite in cuptor,pe care le inchizi bine cu capace si le pui intr-o tava,in cuptorul cald.Mai lasi putin focul aprins(la economic),pana se incinge bine cuptorul,apoi stingi focul si lasi borcanele in cuptor pana a doua zi,cand le scoti,le etichetezi si le depozitezi in camara.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu