20 octombrie 2010

Papricas de vita

Ingrediente:

500 g carne tocata de vita fara os
2 ardei grasi rosii
3 catei de usturoi
1 ceapa
3 rosii
1-2 foaie de dafin
3 cartofi
2 linguri boia dulce
1/4 lingurita de seminte de chimen
2 linguri de ulei
1 legatura patrunjel
piper
sare

Cum se prepara:

Cureti,speli si tai marunt ardeii,usturoiul si ceapa.Oparesti rosiile si le decojesti.Speli carnea si o tai in bucati.Calesti ceapa in ulei pana devine lucioasa,apoi adaugi pe rand carnea,ardeii si foile de dafin.Torni cate putina apa si lasi sa fiarba acoperit.Cureti,speli si tai cartofii in cuburi mari.Cand carnea este bine patrunsa,adaugi cartofii si torni apa calda cat sa-i acopere.Fierbi mancarea pentru inca 15 minute,amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca mancarea de cratita.La sfarsit adaugi rosiile,boiaua,chimenul si usturoiul si continui fierberea inabusit,inca 5 minute.Adaugi sare si piper dupa gust.Presari papricasul cu patrunjelul tocat fin si ii servesti la masa impreuna cu taiteii fierti.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu