21 octombrie 2010

Prajitura cu gem

Ingrediente:

250 g faina
125 g unt
125 g zahar
2 oua
1/2 plic praf de copt
250 g magiun de prune

Cum se prepara:

Framanti o coca din faina,unt,zahar,oua,praf de copt,pui si un praf de sare,apoi dai aluatul pentru o ora la rece.Opresti o treime din aluat pentru decor,rar din restul intinzi o foaie mai groasa si o asezi intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina,dupa care intinzi magiunul.Din treimea de aluat pastrat intinzi o foaie din care tai fasii de 1 cm latime si le asezi ca un grilaj peste magiun.Coci prajitura la foc potrivit,timp de 25-30 de minute si o tai rece.O poti pudra cu zahar,avand in vedere ca magiunul nu are zahar si este,deci putin acrisor.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu