19 octombrie 2010

Zacusca de vinete cu ciuperci

Ingrediente:

1 kg ceapa
3 kg gogosari
2 kg ardei capia
3 kg rosii sau
1 borcan mare cu pasta tomate
5 kg vinete
1/2 kg ciuperci
500 ml ulei
4-5 foi de dafin
sare
piper

Cum se prepara:

Coci vinetele,le cureti si le lasi sa se scurga pe un fund de lemn putin inclinat.Speli rosiile,le tai in sferturi,le lasi la scurs,apoi le treci prin separator.Fierbi sucul de rosii pana obtii un bulion gros.Tai ciupercile curatate si bine spalate in felii si le fierbi timp de 5 minute,apoi le scurgi.Cureti de cotoare si seminte ardeii si gogosarii si ii dai prin masina de tocat.Cureti ceapa si o tai solzisori.Calesti ceapa in ulei pana devine lucioasa,apoi gogosarii si ardeii,vinetele tocate,ciupercile si foile de dafin.Fierbi legumele,apoi adaugi bulionul si dai cratita la cuptor,la foc moderat,pana scade bine zacusca.Din cand in cand,scoti cratita si amesteci continutul.Dupa ce a scazut,o sarezi si condimentezi dupa gust si o pui fierbinte,in borcane cu filet,asezate pe lame de cutit.Dupa umplere,le infasori in carpe sau ziare si le sterilizezi timp de 60 de minute.Lasi borcanele sa se raceasca in apa care au fiert,apoi le pastrezi in camara.
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu