21 octombrie 2010

Cornultete cu marmelada

Ingrediente:

250 g faina
100 g unt sau margarina
2 galbenusuri+1 ou
20 g drojdie
4 linguri lapte
4 lingurite zahar
6 linguri marmelada
sare

Cum se prepara:

Faci o plamadeala din drojdie,lapte cald (nu fierbinte),zahar si 4 linguri de faina.Lasi sa creasca si ,in acest timp,freci untul cu galbenusurile si un praf de sare.Amesteci compozitia de unt cu plamadeala,pui faina si framanti pana obtii un aluat mai moale.Intinzi o foaie de 1/2 cm grosime din care tai triunghiuri.Pui pe fiecare bucata de aluat cate o jumatate de lingurita de marmelada,rulezi si asezi cornuletele intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Le ungi cu oul batut si le coci la foc potrivit 25-30 de minute.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu