18 octombrie 2010

Zacusca de vinete cu mere

Ingrediente:

2 kg rosii
2 kg vinete
2 kg gogosari
1 kg ardei capia
1 kg ceapa
1/2 kg mere acrisoare
1/2 kg morcovi
500 ml ulei
2-3 linguri miere
foi de dafin
piper
sare

Cum se prepara:

Coci pe flacara vinetele,ardeii si gogosarii,le cureti si le lasi sa se scurga pe un tocator usor inclinat,apoi le treci prin masina de tocat.Cureti  morcovii si indepartezi cotoarele si semintele merelor,apoi le dai pe razatoarea mare sau le tai in cuburi.Cureti ceapa si o tai marunt.Prepari un bulion gros din rosii.Pui bulionul cu legumele,merele,uleiul si condimente dupa gust intr-un vas,la foc domol si lasi sa dea in clocot,apoi le scazi la cuptor.Cand compozitia a scazut,adaugi mierea si amesteci bine.Repartizezi zacusca fierbinte,in borcane incalzite,pe care le inchizi ermetic si le fierbi la bain-marie,timp de 15 minute de la primul clocot,apoi  le tii in paturi pana a doua zi,cand le depozitezi in camara.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu