08 octombrie 2010

O felie de placere la cafea

Tarta cu caise

Ingrediente pentru 14 felii

Aluat:
-450g faina
-1 cub drojdie(42g)
-2 linguri de zahar 
-200 ml lapte
-1 praf de sare
-60g unt topit
Umplutura:
-1 conserva caise(850ml)
-300g branza de vaci(20% grasime)
-3 linguri de zahar
-1 lingura amidon
-1 plic de zahar vanilat
-2 galbenusuri
-100g frisca
Crusta:
-150g faina
-60g zahar
-100g unt moale

Mod de preparare:
Se pune faina intr-un castron si se face o adancitura la mijloc.Se asaza inauntru drojdia zdrobita,zahar si 50 ml lapte caldut;se amesteca impreuna cu putina faina de pe margini.Se acopera cu un servet si sa lasa sa creasca 20 min.Apoi se adauga restul de ingrediente pentru aluat si 1/3 din lapte;se framanta aluatul,adaugand treptat restul de lapte.Se lasa sa creasca 1 ora.Se scurg caisele.Se unge o forma de tort(26 cm).Pe planseta tapetata cu faina se mai framanta o data si se intinde o foaie rotunda cu 2-3 cm mai mare decat forma.Se asaza foaia in forma,se ridica marginea si se inteapa aluatul in mai multe locuri.Se incinge cuptorul la 180 grade C.Se amesteca branza de vaci cu zahar,amidon,zahar vanilat si galbenusuri.Se inglobeaza frisca batuta.Se repartizeaza pe blat si se aseaza caisele.Se framanta un aluat sfaramicios din faina,zahar si unt;se presara faramitat pe prajitura.Se coace 45 min.Inainte de servire se presara zahar pudra.
   Pofta buna !
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu