17 octombrie 2010

Zacusca de ghebe

Ingrediente:

2 kg ghebe
1,5 kg ceapa
2 kg ardei capia rosii
3 kg gogosari
8 linguri pasta de rosii
1 lingura de zahar
750 ml ulei
foi de dafin
boabe de piper
sare

Cum se prepara:

Cureti bine ghebele,le speli in multe ape si le pui intregi sa se inabuse.Cand s-au fiert,le dai deoparte.Intre timp,coci ardeii si gogosarii pe flacara,apoi ii cureti de pielite si seminte si ii tai marunt.Intr-un vas mare,incingi uleiul,si pui la calit ceapa tocata.Cand incepe sa se rumeneasca usor,adaugi ardeii,ghebele,sare si condimente dupa gust.Fierbi compozitia la foc mic,timp de 2 ore,pana scade bine.Adaugi pasta de rosii si zaharul si lasi sa mai fiarba inca 20 de minute,amestecand continuu ca sa nu se prinda de cratita.Cand este gata,repartizeaza zacusca in borcane sterilizate,pe care le inchizi ermetic si le introduci in cuptorul incins,dar cu flacara stinsa,pana se racesc complet.Depozitezi borcanele intr-un loc intunecos si racoros.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu