18 octombrie 2010

Zacusca de fasole boabe,cu ardei copti si morcovi

Ingrediente:

2 kg fasole boabe
1 kg ceapa
3 kg gogosari sau ardei gras
1 kg morcovi
500 ml ulei
1 l suc de rosii
5-6 foi de dafin
piper
sare
1/2 legatura busuioc

Cum se prepara:

Coci ardeii sau gogosarii pe foc viu,ii pui intr-un castron,ii presari cu sare si ii acoperi cu un capac.Dupa 1/2 ora,ii cureti de coaja,codite si seminte si ii tai fasii.Fierbi fasolea in apa usor sarata.Cureti si speli morcovii si ceapa.Dai morcovii pe razatoare,iar ceapa o tai solzisori.Intr-un vas cu  peretii grosi(de preferinta de fonta sau emailat,cu peretii dubli),calesti in ulei ceapa si morcovii,pana se inmoaie.Adaugi ardeii,foile de dafin si stingi cu sucul de rosii.Le lasi sa fiarba impreuna la foc mijlociu,timp de 10 minute.Pui fasolea fiarta si bine scursa si potrivesti de sare si piper.Scazi zacusca pe foc mic,o lasi sa se mai  racoreasca,apoi o repartizezi in borcanele ermetic si le fierbi la bain-marie,timp de 1 ora.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu