17 octombrie 2010

Ciorba de perisoare

Ingrediente:

Perisoare: 500 g carne
2 cepe
1 ou
1 felie paine
2 linguri orez
Ciorba: 2 l apa, 1 l bors
1 morcov, 1 pastarnac, 1/2 telina
rosii (sau suc de rosii)
1 galbenus, 2 linguri smantana
sare, piper, leustean

Cum se prepara:


Se pune apa la fiert cu o ceapa, morcovul, pastarnacul si telina, taiate marunt. Intre timp se toaca carnea si se prepara perisoarele: carnea tocata se framanta cu felia de paine inmuiata in apa si stoarsa bine, cu orezul, o ceapa taiata marunt, oul, sare si piper, verdeata (marar si patrunjel) tocata marunt. Se fac perisoare mici si se pun la fiert in ciorba. Dupa 20 -30 minute, cand a fiert orezul (se scoate o perisoara si se gusta, sa fie fiert orezul), se adauga rosiile (sau sucul de rosii), borsul. Se lasa sa mai fiarba 2-3 clocote, se gusta de sare. Se drege cu galbenusul batut cu smantana si se adauga leustean tocat marunt.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu