21 octombrie 2010

Prajitura cu branza si marmelada

Ingrediente:

100 g margarina
1 ceasca smantana grasa
100 g branza de vaci
1 ou
200 g faina
2 plicuri zahar vanilat
100 g nuca macinata
400 g marmelada(nu foarte moale)
coaja rasa de o lamie
sare

Cum se prepara:

Freci margarina cu zaharul vanilat,adaugi branza,smantana,sarea,coaja de lamaie si la final faina.Framanti,pana iti iese un aluat elastic,pe care il lasi la rece 1 ora.Dupa acest timp,intinzi o foaie lata,cat mai subtire si putin mai mica decat tava aragazului.Ungi o parte de 10 cm latime cu marmelada,o presari cu nuca macinata,rulezi cat sa prinzi umplutura si o tai pe lung,separand ruloul de restul foii mari.Pregatesti astfel inca 2 rulouri.Ungi cu ou batut rulourile obtinute si le coci si le coci in cuptor in tava unsa cu ulei si presarata cu faina.O tai felii cat e calda si ,daca vrei,pudrezi cu zahar.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu