12 octombrie 2010

Tiramisu....la pahar

Ingrediente:

-150g mascarpone
-8 piscoturi sampanie
-3 oua
-50g zahar pudra
-20 ml amaretto
-1 lingurita ness
-80 ml apa
-1 lingura cacao
-1 praf de sare
-25 g ciocolata alba
-25 g ciocolata neagra

Cum se prepara:

Se freaca galbenusurile cu 25 g de zahar pudra  pana se albesc,se adauga mascarpone si se omogenizeaza amestecul.Albusurile se bat spuma ca pentru bezea cu praful de sare si restul de zahar pudra.Se incorporeaza incet in amestecul de galbenusuri cu mascarpone.
Se adauga siropul facut apa,amestecand cu atentie ca sa nu se lase crema.Se asaza pe fundul paharelor piscoturi,se pune un strat de crema,alte piscoturi si deasupra crema.Se preseaza cu zahar pudra de cacao,se orneaza cu bucatele de ciocolata si se lasa la rece cel putin patru ore.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu