Ingrediente:
Pentru foi iti trebuie:
1/2 kg faina
3 galbenusuri
1 praf de copt
150 g zahar
160 g untura sau margarina
2-3 linguri smantana
Pentru crema iti trebuie:
1 foaie coapta
1 esenta de rom
150 g zahar
2 linguri marmelada
100 g stafide
1 ceasca lapte
160 g unt
2-3 linguri cacao
Pentru glazura iti trebuie:
3 albusuri
200 g zahar
50 g ciocolata
Cum sa prepari:
Pregatesti foile asa:Amesteci faina cu praful de copt,galbenusurile,zaharul,praful de copt,margarina si smantana,pana obtii un aluat elastic.Il imparti in 3 parti si coci 3 foi pe dosul tavii,cate 10 minute fiecare.
Pregatesti crema asa:
Dupa ce s-a copt si s-a racit,sfarami o foaie si peste ea torni ceasca de lapte caldut.O lasi sa se inmoaie,apoi adaugi zaharul,marmelada,stafidele si cacaua.Pui si untul frecat spuma si omogenizezi crema.Intinzi crema intre cele doua foi.
Pregatesti glazura asa:
Bati albusurile spuma,adaugi zaharul si bati in continuare pe baie de aburi,pana obtii o spuma lucioasa.Intinzi glazura peste prajitura,razi ciocolata si o dai la rece pana a doua zi.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu