21 octombrie 2010

Prajitura fina cu marmelada

Ingrediente:

Pentru foi iti trebuie:

1/2 kg faina
3 galbenusuri
1 praf de copt
150 g zahar
160 g untura sau margarina
2-3 linguri smantana

Pentru crema iti trebuie:

1 foaie coapta
1 esenta de rom
150 g zahar
2 linguri marmelada
100 g stafide
1 ceasca lapte
160 g unt
2-3 linguri cacao

Pentru glazura iti trebuie:

3 albusuri
200 g zahar
50 g ciocolata

Cum sa prepari:
Pregatesti foile asa:
Amesteci faina cu praful de copt,galbenusurile,zaharul,praful de copt,margarina si smantana,pana obtii un aluat elastic.Il imparti in 3 parti si coci 3 foi pe dosul tavii,cate 10 minute fiecare.

Pregatesti crema asa:
Dupa ce s-a copt si s-a racit,sfarami o foaie si peste ea torni ceasca de lapte caldut.O lasi sa se inmoaie,apoi adaugi zaharul,marmelada,stafidele si cacaua.Pui si untul frecat spuma si omogenizezi crema.Intinzi crema intre cele doua foi.

Pregatesti glazura asa:
Bati albusurile spuma,adaugi zaharul si bati in continuare pe baie de aburi,pana obtii o spuma lucioasa.Intinzi glazura peste prajitura,razi ciocolata si o dai la rece pana a doua zi.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu